0800 1515
Zelena strana života

Zelena strana života

Kvaliteta naše svakodnevnice uvelike ovisi o okruženju u kojem provodimo najveći dio našeg vremena. Upravo zato, Green Side Residence oblikovno je drugačiji arhitektonski projekt. Promišljenim projektiranjem stvoreno je naselje optimalne gustoće zgrada koje podiže kvalitetu življenja modernog čovjeka na višu razinu.  

Svojom arhitekturom naselje poštuje prirodu u kojoj se smjestilo istodobno zadržavajući modernu i kvalitetnu infrastrukturu. Omjer otvorenih i zatvorenih površina svih stanova pruža pogled na prirodu iz svake prostorije, a količina zelenih površina u naselju doprinosi stvaranju optimalnog okruženja za sve uzraste. Čak 70 % stanova raspolaže dvostranom ili čak trostranom orijentacijom što omogućuje prekrasne vizure. Osim vizualnog odnosa s okolišem, naselje ima i energetski izuzetno pozitivan odnos s okolišem jer posjeduje energetski certifikat “A” tj. energetski razred zgrade “A”. Kao niskoenergetsko naselje koje ima vrlo dobru izolaciju, višestruko izolirane zidove, trostruku stolariju i koristi obnovljive izvore energije, uvršteno je među energetski najpovoljnije stambene objekte.

Zadnja istraživanja pokazuju kako na razvitak inteligencije kod djece uvelike utječe okruženje u kojem odrastaju. Stoga se unutar samog naselja na nekoliko mjesta nalaze parkovi i ograđeni vanjski prostori za igru i rekreaciju. Većina prometa u mirovanju smještena je u podzemnu razinu kako bi provođenje vremena u vanjskoj okolini bilo što bezbrižnije. Osim najmlađih u zajedničkim zelenim površinama naselja uživat će i ostale generacije jer boravak u prirodnom okruženju dokazano ima povoljan učinak na produljenje životnog vijeka te smanjuje osjećaj stresa.

VLASTITA DOZA ZELENILA

Potpuna harmonija čovjeka i okoliša postignuta je poštivanjem prirode i uključivanjem što većeg broja zelenih površina u logistiku naselja. Svaki stan raspolaže s vanjskim prostorom u obliku lođe, terase, vrtova ili pak krovnih vrtova. Vrtovi smješteni u prizemlju zgrada i na krovovima, zamišljeni su kao privatna zelena oaza mira idealna za provođenje vremena na zraku i uživanje u ljepoti impresivne i pomno definirane hortikulture. Samim time stanovi su idealni za obitelji s djecom, za ljubitelje prirode, ali i  za kućne ljubimce.
Neovisno o tome jeste li već stanovnik Blata ili vam se svidio njegov harmoničan odnos s prirodom, provjerite ovo novo zagrebačko naselje koje istovremeno pruža kvalitetu i mirnoću življenja.

Pronađite stan po vlastitoj mjeri i uživajte visoku razinu funkcionalnosti, komfora i jedinstvenu povezanost s prirodom.

Pretplatite se na naš newsletter

Prvi saznajte najaktualnije informacije i obavijesti o tijeku gradnje našeg naselja!

Pratite nas